Grote boom laten snoeien

Snoeien van grote bomen

Bomen kappen en snoeien kan een uitdaging zijn. Een grote boom laten snoeien vraagt om voorzichtigheid, zodat schors niet beschadigt en het natuurlijke genezingsproces van de boom niet wordt belemmert. Wanneer een boom ouder wordt, heeft deze namelijk meer tijd nodig om te herstellen van verwondingen, ziekten, of structurele aanpassingen. Aangezien er met veel factoren rekening moet worden gehouden, is het een goede zaak om een boom te laten snoeien door een professional zoals het team van bomen kappen en snoeien.

Wanneer moet een boom gesnoeid worden?

Er zijn een aantal factoren die kunnen vereisen dat een boom gesnoeid moet worden. Denk bijvoorbeeld aan bomen die gekruiste takken hebben, waardoor de groei van de boom belemmerd wordt, of wat een gevaar word omdat deze af kunnen breken. Het kan ook zijn dat een boom rotte takken heeft, of dat de onderste takken interfereren met voetgangers of voertuigen, of het zicht op de weg belemmeren. Soms groeien takken in gebouwen of leidingen en soms breken ze door stormen of sneeuw. Onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat wij bomen snoeien op een veilige en efficiënte manier.

Een grote boom laten snoeien

1) We minimaliseren gevaarlijke omstandigheden. Wanneer nodig verminderen we de bladmassa en hiermee het gewicht van de takken . Dit is vooral belangrijk wanneer een boom lange takken heeft. We bestuderen de boom en zijn structuur zorgvuldig.

2) Soms kan zware sneeuwval of een storm takken ombuigen, waardoor structurele veranderingen ontstaan. Door dezelfde oorzaak kunnen takken van (oude) bomen beschadigen. In dit geval is het vaak noodzakelijk om de boom te snoeien, zodat gevaarlijke situaties vermeden kunnen worden, en de boom weer veilig word voor zijn omgeving. op onze website kunt u dan kiezen voor veiligheidsnoei.

3) U kunt een grote boom laten snoeien, door voornamelijk tertiaire takken, oftewel dunne takken, en zelfs nog kleinere takken in de richting van de rand van de kruin te trimmen. Bij het verwijderen van primaire takken en veel secundaire takken kunnen namelijk grote snoeiwonden ontstaan. (takken die de basis van de boomkruin vormen) Er wordt dan te veel levend weefsel verwijderd. Takken die meer dan ongeveer een derde van de diameter van de stam zijn, en die meer dan ongeveer 15 jaar oud zijn (afhankelijk van de boomsoort en andere factoren) zullen het moeilijk hebben om goed te herstellen. Een grote boom laten snoeien kan je dus het beste doen door alleen tertiaire (dunne) en kleinere takken te verwijderen en op deze manier de takken in te korten, in plaats van de tak geheel te verwijderen. Dit is beter voor het welzijn van de boom.

Snoeien, kappen of herplanten

U kunt een grote boom laten snoeien wanneer dit gewenst is, maar wij hebben ook ervaring met het kappen van grote bomen en het herplanten van (grote) bomen. Zoals u ziet zijn wij van alle markten thuis. u kunt nu een offerte aanvragen voor de gewenste dienst. Meer informatie nodig? Klik hier voor de website van Bomen Kappen en Snoeien. www.bomenkappenensnoeien.nl