Vergunningen

De officiële weg om een boom te kappen/verwijderen begint bij de aanvraag van een kapvergunning voor uw boom, bij uw gemeente. In sommige gemeenten heeft u al een kapvergunning nodig als uw boom dikker is dan 15 cm, in sommige gemeenten is een kapvergunning pas nodig als uw boom dikker is als 50cm doorsnee op borsthoogte gemeten. In sommige gemeenten mag u coniferen en naaldbomen zonder vergunning weg laten halen, ongeacht de grote van uw boom.

Hieruit blijk dat het verstandig is om eerst wat info in te winnen bij uw gemeente. Dit kunt u telefonisch doen, maar ook op vele gemeenten sites staat informatie over de regelgeving rondom kapvergunningen.

Aan de vergunning wordt altijd de voorwaarde verbonden dat nesten van vogels, nesten, holen of vaste woon- en verblijfplaatsen van beschermde diersoorten niet mogen worden verstoord. Heeft u geen vergunning geregeld en u laat ons professionele team toch uw boom verwijderen? Wij zijn dan niet aansprakelijk en de verantwoordelijkheid ligt bij u. Als er acuut gevaar dreigt dat een boom omvalt, kan de gemeente een noodkapvergunning afgeven. Dit kan ook als bijv. besmettelijke iepziekte geconstateerd wordt. De boom zal dan zo snel mogelijk gekapt mogen worden zodat hij geen gevaar meer oplevert voor u en zijn omgeving.