Herplantplicht

Als u uw boom laat verwijderen door ons gespecialiseerde team om wat voor een reden dan ook is dit ook een mooi moment om een frisse jonge boom terug te (laten) planten. Iedereen heeft belang bij een groen en gezonde leefomgeving. Sommige gemeenten vereisen ook een herplantingsplicht van een boom(pje) bij het afgeven van een kapvergunning.

De nieuwe boom hoeft niet noodzakelijkerwijs te staan op de plaats van de verwijderde boom. Het is zelfs mogelijk in sommige gemeenten dat u een nieuwe boom elders in uw gemeente laat planten ter compensatie van de gekapte boom! Informatie hierover kunt u inwinnen bij uw gemeente of op de website van uw gemeente.

Als u uw bestelling van boom kappen/verwijderen geplaatst heeft kun u ook direct een mooie nieuwe boom uitzoeken bij onze partnerbedrijven, onder het icoontje (her)planten. Ontdek wat er allemaal mogelijk is bij het uitzoeken van een mooie nieuwe boom. Sowieso mag u ook altijd een mooie boom aan laten planten zonder dat u er een heeft laten kappen, dat is natuurlijk altijd een goed idee!